O nama

- Uprava za ceste Osječko baranjske županije osnovana je 1997. godine na osnovu Odluke o osnivanju koju je donijela Skupština Osječko-baranjske županije 04. travnja 2007. godine u skladu sa tada važećim Zakonom o javnim cestama ( „Narodne novine“ broj 100/96 ).

- Na osnovu Uredbe o početku rada županijskih uprava za ceste i društava kapitala temeljem Zakona o javnim cestama („Narodne novine“ broj 112/97) Uprava za ceste Osječko-baranjske županije počela je sa radom 01.01.1998. godine.

- Sjedište Uprave za ceste Osječko-baranjske županije je u Osijeku, Vijenac Ivana Meštrovića 14 e, OIB 41141753016.                                                                                                                              

- Naša osnovna djelatnost je izgradnja, upravljanje, održavanje i zaštita županijskih i lokalnih cesta Osječko-baranjske županije. Upravljamo s ukupno 1.139,69 km cesta. Od toga je 653,12 km županijskih i 486,57 km lokalnih cesta.

- Naša se djelatnost realizira kroz tri programa radova: kroz program radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta, program radova izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta i program radova rekonstrukcije i izgradnje     županijskih i lokalnih cesta.                                                      

- Sva tri programa radova izvode se sukladno godišnjem Planu građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Osječko-baranjske županije.

- U okviru navedenih djelatnosti obavljaju se svi poslovi propisani Zakonom o javnim cestama.
             - Županijska uprava ne izvodi izravno radove građenja, rekonstrukcije i održavanja županijskih i lokalnih cesta.
             - Izvođenje radova građenja, rekonstrukcije i održavanja županijskih i lokalnih cesta, Županijska uprava ustupa sukladno propisima o postupku nabavke roba i usluga, te ustupanju radova koji se plaćaju sredstvima državnog proračuna.
 
 - Pravilnikom o unutarnjem redu i sistematizaciji radnih mjesta određene su organizacijske jedinice:   
    - Ured ravnatelja
    - Odjel za održavanje i zaštitu županijskih i lokalnih cesta
    - Odjel za građenje županijskih i lokalnih cesta
    - Odjel zajedničkih poslova
 
- Sredstva za rad Županijske uprave za obavljanje djelatnosti osiguravaju se iz:
    - prihoda utvrđenih Zakonom o javnim cestama
    - drugih izvora u skladu sa Zakonom

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  • Radovi na cestama

Obavijesti

1. Na broj telefona 031/234-500 informacijskog centa tvrtke Cesting mogu se dojaviti sva opažanja vozača na javnim cestama i dobiti informacija o trenutnom stanju javnih cesta, izvođenju radova na njima ili dionicama koje su zatvorene za promet.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.